onsdag 11. januar 2012

Game of Thrones

Ikke visste vel jeg da jeg kjøpte inn de to første bøkene i "En saga om is og ild" at dette var en storserie som skulle sendes på NRK. Jeg leste bøkene før jul, og nå sitter jeg foran skjermen og følger serien.
Bøkene er svært spennende, og nå når jeg har sett første episode av serien syns jeg at det er svært lovende. Dette er en kamp om makt i de 7 riker, og dessuten er det faren fra nord. Vil muren klare å holde farene ute, og er det sånn at Hvitvandrerne kommer? En ting er sikkert og det er at vinteren er på vei... TV-serien får også svært gode kritikker. Den går torsdag på NRK3 og fredag på NRK1. Følg med! - og / eller les bøkene.
En annen bok jeg leste med spenning er Dystopia av Terje Torkildsen. Den handler om en gruppe elever som er på studietur i London da en flodbølge rammer England (eller hele Europa?). Det finnes ikke strøm- eller telefonnett og det er nesten umulig å få noe informasjon. Det blir portforbud og utlendinger skal dra til leire i påvente av hva som skal skje videre. Våre ungdommer prøver å ta seg til Heathrow for å komme seg tilbake til Stavanger. Dette blir en farefylt og dramatisk start på en reise på flere plan for dem. Dette er en ungdomsbok på nynorsk og den er som jeg sa spennende og lettlest. Jeg må nok lese fortsettelsen også...

tirsdag 10. januar 2012

Et nytt bok- og bloggår

Det er vel ikke annet å si enn at slutten av 2011 ikke var noen stor periode for denne bloggen. Av en eller annen grunn ble det ikke noe med meg. Ikke var jeg inne og så på bloggen heller. Min overrraskelse var derfor stor i dag da jeg oppdaget at det faktisk hadde foregått en diskusjon på innlegget mitt om Transtömer. Det syns jeg var svært oppløftende. Jeg tok riktignok bort 2 av innleggene for jeg syns de var litt "over the edge". Det var kanskje dumt av meg og det gikk litt fort for seg, men gjort er gjort.

I det siste har jeg lest en del ungdomsbøker og fantasy som jeg skal komme tilbake til. I alle fall Godt nytt år til alle og så lover jeg at det skal bli aktivitet her igjen :)